www.mesto-pisek.cz
« ZPĚT (současnost) | aktuality | kultura a cestovní ruch | sport | volnočasové aktivity | záštity starostky

Sport

 
 
 
 
 
 
 
 
Sport
Poslední úprava 18. 12. 2017

Zveřejnění programu na rozdělení finančních prostředků čl. III. a) investice a opravy velkého rozsahu, III. b) činnost, III. c) sportovní akce a III. f) podpora vyjmenovaných kolektivních sportovních oddílů dle Zásad pro poskytování dotací na sportovní činnost (dále jen Zásady).

Upozornění na možnost podání žádosti dle čl. III. a) investice a opravy velkého rozsahu, III. b) činnost, III. c) sportovní akce a III. f) podpora vyjmenovaných kolektivních sportovních oddílů v souladu s novelou zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ve znění pozdějších předpisů.

Účel:

Účelem těchto programů je podpora aktivní činnosti co největšího počtu občanů, zejména dětí a mládeže do 20 let věku na úseku sportu.

Důvody podpory:

Prvořadým posláním je nabídnout občanům kvalitní využití volného času, odpoutat mládež od negativních prvků vyskytujících se ve společnosti – alkohol, drogy, kriminalita.

Předpokládaný celkový objem peněžních prostředků:

III. a) investice a opravy velkého rozsahu – finanční prostředky ve výši 528 000 Kč
III. b) činnost – finanční prostředky ve výši 2 816 000 Kč
III. c) sportovní akce – finanční prostředky ve výši 176 000 Kč
III. f) podpora vyjmenovaných kolektivních sportovních oddílů – finanční prostředky ve výši 4 600 000 Kč

Finanční prostředky byly zapojeny do rozpočtu města roku 2018 rozhodnutím zastupitelstva ze dne 07.12.2017.

Maximální výše dotace v jednotlivém případě:

III. a) investice a opravy velkého rozsahu - Každá investice a oprava velkého rozsahu se posuzuje samostatně a žadatel se podpisem Veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace z rozpočtu města zavazuje k uskutečnění celé investice a oprav velkého rozsahu, na které mu byla dle žádosti dotace poskytnuta.

III. b) činnost - Maximální výše jedné dotace není stanovena vzhledem ke skutečnosti, že jednotlivé žádosti budou posuzovány na základě bodového hodnocení sportovních oddílů (viz čl. VIII. odst. 4 Zásad).

III. c) sportovní akce - Každá žádost na sportovní akci se posuzuje samostatně a žadatel se podpisem Veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace z rozpočtu města zavazuje k uskutečnění sportovní akce, na kterou mu byla dle žádosti dotace poskytnuta.

III. f) podpora vyjmenovaných kolektivních sportovních oddílů - částka přidělená na podporu vyjmenovaných kolektivních sportovních oddílů dle čl. III. f) (4,6 mil. Kč) bude rozdělována v tomto poměru:

Okruh způsobilých žadatelů:

O dotaci může žádat statutární orgán právnické osoby nebo fyzická osoba starší 18 let, jejichž činnost je orientována na sportovní aktivity nekomerčního charakteru. O dotaci nemohou žádat obchodní společnosti, podnikající fyzické osoby a družstva. Žádosti nebude vyhověno, pokud má žadatel závazek po lhůtě splatnosti vůči městu Písek nebo vůči jeho zřízeným a založeným organizacím.

Dotace dle čl. III. a) III. b), III. f) lze poskytnout žadatelům, kteří mají působnost na území města Písku a trvale pečují o mládež nejméně dva roky (k datu podání žádosti) i v případě změny registrace (např. odchod oddílu z původní organizace). V takovém případě je nutné doložit čestné prohlášení o předchozí době působnosti organizace.

III. a) investice a opravy velkého rozsahu – Dotaci lze poskytnout pouze právnickým osobám, které vykazují dlouhodobě se opakující činnost a které samy spravují a provozují vlastní tělovýchovná a sportovní zařízení ve vlastnictví žadatele nebo města. Dotaci nelze poskytnout právnickým osobám, jejichž provoz nebo údržbu na jakémkoli zařízení zabezpečují Městské služby Písek s.r.o.
Podmínkou je, že se organizace bude na investici nebo opravě velkého rozsahu finančně podílet minimálně 30 %.

III. b) činnost – Podmínkou je, aby podíl mládeže do 20 let činil nejméně 40 % z celkového počtu členské základny žadatele a současně, aby veškerá mládež (z celé členské základny) byla registrována v oddílu, který má působnost na území města Písku.

III. c) sportovní akce – Dotaci lze poskytnout žadatelům na akce konané na území města Písku, s podmínkou nejméně 50 % mládeže do věku 20 let z celkového počtu účastníků akce. Žadatel se musí finančně podílet na akci minimálně 50 %.

III. f) podpora vyjmenovaných kolektivních sportovních oddílů – Dotaci lze poskytnout organizaci, jejichž mládežnické týmy se účastní celostátních (republikových) soutěží (FC Písek fotbal z. s., IHC Písek z.s., oddíl basketbalu a házené pod Tělocvičnou jednotou Sokol Písek). Při splnění podmínek dalšími kolektivními sportovními oddíly je možno rozšířit počet výše uvedených sportovních oddílů. Rozšíření počtu podporovaných vyjmenovaných kolektivních sportovních oddílů schvaluje zastupitelstvo města.

Lhůta pro podání žádosti:

Žádosti o dotace dle čl. III. a), III. b) a III. f) je možné podávat v období od 08.01.2018 do 15.01.2018 (včetně).

Žádost o dotaci dle čl. III. c) je možno podat nejdříve od 08.01.2018 Žádosti čl. III. c) podané po termínu 15.01.2018 budou posuzovány v nejbližším termínu jednání sportovní komise a příslušných orgánů města.

Kritéria pro hodnocení žádosti:

čl. III. a) investice a opravy velkého rozsahu - Bude dána přednost těm žadatelům, kteří doloží vyšší podíl vlastních prostředků na zajištění investiční akce. Dotace bude přidělena max. do 70 % rozpočtovaných nákladů.

čl. III. b) činnost - Částka bude rozdělena mezi všechny oprávněné žadatele s přihlédnutím k těmto kritériím:

  1. a) počet aktivních (tj. platí členské příspěvky) registrovaných členů
  2. b) zapojení v celoročních pravidelných soutěžích, cvičeních a přípravě
  3. c) výběr členských příspěvků ve výši nejméně 1 000 Kč (slovy jeden tisíc korun českých) na člena ročně (bez rozdílu věku)

čl. III. c) sportovní akce - Bude posouzeno, zda se jedná o akci pro mládež a bude se konat na území města Písku.

čl. III. f) podpora vyjmenovaných kolektivních sportovních oddílů - Bude posuzováno, zda oddíly reprezentují kolektivní sportovní odvětví a zda se jejich mládežnické týmy účastní celostátních (republikových) soutěží.

Lhůta pro rozhodnutí o žádosti:

Posouzení žádostí dle Zásad provede sportovní komise jmenovaná radou města. Vedoucí odboru školství a kultury předloží rozpis dotací na příslušný kalendářní rok zastupitelstvu města nejpozději do 30.04. Rozpis musí obsahovat vedle návrhu na stanovení celkové částky na dotace návrh na poskytnutí dotací dle čl. III. a), III. b), III. c) a III. F) (členěný na jednotlivé žadatele), zůstatek prostředků na poskytování dotací a rovněž stanovisko sportovní komise. Rozpis schválený zastupitelstvem města je pro dané období závazný.

Podmínky pro poskytnutí dotace:

Žádost je posuzována dle Zásad, které jsou k dispozici zde.

Vzor žádosti:

Vzory žádostí – elektronické formuláře pro rok 2018 - k dispozici zde.

© 2017 Město Písek | Realizace studio QUIN.CZ