www.mesto-pisek.cz
« ZPĚT (současnost) | aktuality | kultura a cestovní ruch | sport | volnočasové aktivity | záštity starostky

Kultura a cestovní ruch

- Archiv 2006 - 2015

- Archiv kultura 2010

 
 
 
 
 
 
Kultura a cestovní ruch » Archiv 2010 » Záštity starosty 2010 » Pravidla pro udělení záštity starosty
Poslední úprava 5. 1. 2010

Záštity starosty 2010

Ing. Miroslav Sládek, starosta
 

Pravidla pro udělení záštity starosty

Rada města Písku rozhodla dne 6. 12. usnesením č.794/07 vydat tato Pravidla pro udělení záštity starosty.

čl. I. Úvod

Záštitou starosty se rozumí morální záštita nebo finanční prostředky města Písku poskytnuté jako příspěvek fyzické nebo právnické osobě na podporu sportovních akcí konaných pod názvem „O pohár starosty města Písku“ nebo „O pohár města Písku“ a dalších sportovních a kulturních aktivit konaných v Písku. Pod záštitou starosty lze uskutečnit akci pouze s předchozím souhlasem starosty města.

Užívání znaku města Písku podléhá zákonu č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, souhlasu obce.

čl. II. Pravidla pro udělení záštity na podpory kulturních aktivit

1. Město Písek v rámci schváleného rozpočtu města na příslušný rok schvaluje konkrétní částku určenou v rámci prostředků na podpory kulturních aktivit na Záštity starosty (dále jen Záštity).

2. Udělení Záštity je v kompetenci starosty a může být spojeno s poskytnutím finančního příspěvku, jehož výše může činit maximálně 20.000,- Kč na jednu akci. Příspěvek podléhá schválení rady města a uzavření smlouvy o poskytnutí příspěvku. Příspěvky se poskytují až do vyčerpání alokované částky. Na stejnou akci nelze žádat o finanční příspěvek i z grantového programu.

3. Záštita se uděluje na základě žádosti žadatele, která musí být podána na předepsaném formuláři společně s čestným prohlášením o bezúhonnosti, v jednom originálu vždy před konáním akce.

Žádosti se doručují na Městský úřad Písek, na odbor kultury a cestovního ruchu, Velké nám. 114, Písek poštou nebo prostřednictvím podatelny Městského úřadu, Velké nám. 114, Písek.

Formuláře jsou k dispozici na adrese: www.granty-pisek.cz, nebo přímo na Městském úřadě Písek, odboru kultury a CR.

4. Žadateli o příspěvky mohou být právnické i fyzické osoby, které realizují kulturní akci v Písku. Příjemci příspěvku jsou vhodní žadatelé, kteří byli jmenovitě schváleni radou města.

5. Záštitu starosty neobdrží žadatelé mající dluh po splatnosti vůči městu Písek.

6. Evidence, kontrola a vyúčtování přidělených příspěvků se řídí čl. IV. Zásad pro poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Písek na podporu kulturních aktivit a cestovního ruchu. Vyúčtování příspěvku musí být provedeno a zasláno na odbor kultury a cestovního ruchu, Velké nám. 114, Písek poštou nebo prostřednictvím podatelny Městského úřadu, Velké nám. 114, Písek nejpozději do 31. 12. běžného roku.

čl. III. Pravidla pro udělení záštity na sportovní akce

1. Město Písek na základě usnesení zastupitelstva města poskytuje z rozpočtu města na příslušný kalendářní rok finanční prostředky určené na Záštitu starosty (dále jen Záštita), které jsou nad rámec částky poskytnuté pro sportovní činnost.

2. Udělení Záštity je v kompetenci starosty a může být spojeno s poskytnutím finančního příspěvku. Příspěvek podléhá schválení rady města. Výše příspěvku na 1 akci činí maximálně 15 000,- Kč. Příspěvek lze poskytnout na nájemné sportovišť, věcné ceny v přiměřené výši a materiál k zajištění sportovní akce. Příspěvky se poskytují do vyčerpání alokované částky.

3. Záštita starosty se uděluje na základě žádosti žadatele, která musí být podána na předepsaném formuláři. Žadatel je povinen předložit Žádost o udělení záštity starosty do 31. 1. běžného roku. Pouze ve výjimečných případech lze požádat mimo určené období. Po schválení žádosti starostou si právnická nebo fyzická osoba dle čl. III. bodu 4. těchto pravidel požádá o příspěvek na sportovní činnost dle čl. III. d) Pravidel pro poskytování příspěvků na sportovní činnost. Žádost o příspěvek je nutné podat před konáním akce včetně doložení dokladů: stanovy, specifikace rozpisu nákladů na akci, předpokládané výdaje a příjmy. Žádosti se podávají odboru školství, mládeže a tělovýchovy na předepsaných tiskopisech písemně poštou nebo osobně v podatelně Městského úřadu v Písku.

4. O příspěvek mohou žádat právnické i fyzické osoby, jejichž činnost je orientována na sportovní aktivity nekomerčního charakteru (sportovní kluby a občanská sdružení, registrovaná dle zákona č. 83/1990 Sb., zabývající se sportovní činností) působící na území města Písku a realizující sportovní akci ve správním území města Písku. o příspěvek nemohou žádat obchodní společnosti a družstva zřízená ve smyslu zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění. Žádosti nebude vyhověno, pokud má žadatel dluh po splatnosti vůči městu Písek.

5. O příspěvek lze žádat na uvedenou akci pouze jednou s tím, že se právnická nebo fyzická osoba dle čl. III. bodu 4. těchto pravidel bude na akci finančně podílet. Nelze žádat na stejnou akci pod Záštitou starosty a dle čl. III. c) Pravidel pro poskytování příspěvků na sportovní činnost.

6. Evidence, kontrola a vyúčtování přidělených příspěvků se řídí čl. VII. a VIII. Pravidel pro poskytování příspěvků na sportovní činnost. Poskytnutý příspěvek je žadatel povinen vyúčtovat k 31. 12. běžného roku a vyúčtování předložit nejdéle do 15. 1. následujícího roku. Žádosti o změnu vyúčtování budou přijímány do 15. 11. běžného roku, na žádosti podané po tomto termínu nebude brán zřetel.

čl. IV. Závěrečná ustanovení

1. Na poskytnutí záštity starosty není právní nárok.

2. Tato pravidla nabývají účinnosti dnem 1. 1. 2008.

 
Vytisknout článek   Nahoru
 

© 2013 Město Písek | Realizace studio QUIN.CZ